Продукти: (за 4 порции)
• 500 г филе от бяла риба
• 200 мл прясно мляко
• 500 мл вода
• 300 мл бяло вино
• 100 г пушена сланина
• 1 кофичка заквасена сметана
• 2 лимона
• 1 скилидка чесън
• 1 морков
• 1 главичка целина
• 1 глава лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета, които потапяме в прясното мляко за 5-6 часа.
Приготвяме марината от вода, вино, черен пипер, моркови, целина и лук и я варим 30 мин. Слагаме рибата в маринатата и варим 10 мин.
Нарязваме пушената сланина на ситно, пържим до зачервяване и прибавяме сметаната и счукания чесън. Заливаме готовата риба с тази смес и поднасяме с парченца лимон.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...