Кулинарни рецепти » Зелеви сарми с риба

 Зелеви сарми с риба

Продукти:

• 600 г рибна кайма или нарязано на ситно рибно месо
• 8 с. л. ориз
• 1 глава лук
• 100 г извара
• 1 яйце
• 10 с. л. олио
• 2 с. л. брашно
• 3 с. л. сметана
• лимонов сок
• 1 връзка копър
• черен пипер, сол
• зелеви листа

Начин на приготвяне:

Мариноваме рибната кайма с лимоновия сок, черния пипер и сол и я оставяме да престои половин час.

Леко задушаваме в олиото нарязания на дребно лук. Сипваме ориза, разбъркваме и дръпваме от огъня. Прибавяме рибната кайма, изварата, яйцето, черен пипер и сол и разбъркваме добре. Ако зелевите листа са твърди, заливаме ги с топла вода, за да омекнат.

В средата на всеки зелев лист слагаме от сместа и завиваме на сарма. Подреждаме сармите едни до други.

Заливаме ги с вода и останалата мазнина. Затискаме ги с чиния и варим на тих огън около 40 минути. Застройваме готовите сарми със смес от сметана, брашно и нарязан копър. Украсяваме порциите с клончета копър.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало