Продукти: (за 4 порции)
• 1 шаран /около 1-1,2 кг/
• 1,5 л оцет
• 150 г моркови
• 150 г целина
• 150 г лук
• 1 к.ч. червено вино
• черен пипер на зърна
• мащерка, дафинов лист
• чесън, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Счукваме няколко зърна черен пипер, прибавяме дафинов лист, мащерка, 1 скилидка чесън, оцета и 3 ч.ч. вода и варим половин час.
Прецеждаме бульона, прибавяме виното, нарязаните на парченца зеленчуци и почистения и нарязан лук и варим 10-15 мин. Слагаме почистените порции шаран, сол и лимонов сок и варим 15 мин на умерен огън.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...