Кулинарни рецепти » Риба по бретонски

 Риба по бретонски

Продукти:

• 600 г филе от бяла риба
• 1 лимон
• 1 голяма глава лук
• 1 връзка корени за супа
• 4 с.л. зехтин
• 2 скилидки чесън
• 500 г картофи
• мащерка, магданоз
• дафинов лист на вкус
• 3 с.л. доматено пюре
• черен пипер
• шафран
• бялата част на 2 стръка праз

Начин на приготвяне:

Поръсваме рибното филе със сока от лимона и посоляваме. Нарязваме на ситно лука и корените за супа, задушаваме в зехтина, прибавяме и счукания чесън.

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Смесваме с останалите подправки и доматеното пюре, прибавяме към изпържения лук и сипваме 4 ч.ч. вода.

Оставяме сместа да поври 10-15 минути и слагаме ситно нарязания праз. Когато картофите са почти готови, прибавяме рибното филе. Варим още 10 минути, подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало