Кулинарни рецепти » Риба по бретонски

 Риба по бретонски

Продукти:

• 600 г филе от бяла риба
• 1 лимон
• 1 голяма глава лук
• 1 връзка корени за супа
• 4 с.л. зехтин
• 2 скилидки чесън
• 500 г картофи
• мащерка, магданоз
• дафинов лист на вкус
• 3 с.л. доматено пюре
• черен пипер
• шафран
• бялата част на 2 стръка праз

Начин на приготвяне:

Поръсваме рибното филе със сока от лимона и посоляваме. Нарязваме на ситно лука и корените за супа, задушаваме в зехтина, прибавяме и счукания чесън.

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Смесваме с останалите подправки и доматеното пюре, прибавяме към изпържения лук и сипваме 4 ч.ч. вода.

Оставяме сместа да поври 10-15 минути и слагаме ситно нарязания праз. Когато картофите са почти готови, прибавяме рибното филе. Варим още 10 минути, подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало