Кулинарни рецепти » Кефал в доматен сос

 Кефал в доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 2 по-малки кефала
• 3-4 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 к.ч. олио
• сол

За соса:

• 4-5 домата
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и оставяме да престои 10-15 мин на студено. Измиваме я и я напълваме със ситно нарязания магданоз. Намазваме я с олио и увиваме в алуминиево фолио. Печем 30 мин в умерена фурна, освобождаваме рибата от фолиото и я нареждаме в широка чиния.

Запържваме брашното за соса в сгорещеното олио. Прибавяме обелените и настъргани домати, посоляваме и варим 10 мин на умерен огън. После наливаме млякото, поръсваме с черен пипер, кипваме и отстраняваме от огъня. Веднага поръсваме със ситно нарязан магданоз и заливаме рибата в чинията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало