Продукти: (за 4 порции)
• 2 по-малки кефала
• 3-4 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 к.ч. олио
• сол
За соса:
• 4-5 домата
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и оставяме да престои 10-15 мин на студено. Измиваме я и я напълваме със ситно нарязания магданоз. Намазваме я с олио и увиваме в алуминиево фолио. Печем 30 мин в умерена фурна, освобождаваме рибата от фолиото и я нареждаме в широка чиния.
Запържваме брашното за соса в сгорещеното олио. Прибавяме обелените и настъргани домати, посоляваме и варим 10 мин на умерен огън. После наливаме млякото, поръсваме с черен пипер, кипваме и отстраняваме от огъня. Веднага поръсваме със ситно нарязан магданоз и заливаме рибата в чинията.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...