Продукти:
• 500 г филе от риба
• 2 глави лук
• 500 г домати
• 2 кубчета пилешки бульон
• 2 чаши зелен фасул или консерва
• 100 г зелени маслини
• 1 чаша натрошено сирене
• олио
• вегета на вкус
• 2-3 листенца розмарин
Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязания лук в 1-2 с.л. олио и малко вода. Прибавяме обелените и настъргани домати и бульона разреден в малко вода.
Прибавяме рибното филе и варим 10-15 минути на ниска температура. След това слагаме нарязаните маслини, зеления фасул и сиренето. Подправяме с розмарин и вегета на вкус и оставяме още 5-10 минути да ври.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...