Продукти:
• 1 кг филе от акула
• 4 филии хляб
• 500 мл зеленчуков бульон
• 2 глави лук
• 1 с.л. зехтин
• 4 домата
• 1 глава чесън
• 1 щипка шафран
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещения зехтин. Прибавяме обелените и настъргани домати, ситно нарязания чесън, шафран и черен пипер. Посоляваме и сипваме бульона.
Слагаме парчетата риба, захлупваме плътно тенджерата и варим 20 мин на силен огън. После изваждаме рибата и оставяме сосът да ври, докато се посгъсти.
Запичаме леко филийките хляб в тостера, разпределяме акулата върху тях, заливаме със сгъстения сос и поднасяме ястието топло.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...