Кулинарни рецепти » Акула корсикана

 Акула корсикана

Продукти:

• 1 кг филе от акула
• 4 филии хляб
• 500 мл зеленчуков бульон
• 2 глави лук
• 1 с.л. зехтин
• 4 домата
• 1 глава чесън
• 1 щипка шафран
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещения зехтин. Прибавяме обелените и настъргани домати, ситно нарязания чесън, шафран и черен пипер. Посоляваме и сипваме бульона.

Слагаме парчетата риба, захлупваме плътно тенджерата и варим 20 мин на силен огън. После изваждаме рибата и оставяме сосът да ври, докато се посгъсти.

Запичаме леко филийките хляб в тостера, разпределяме акулата върху тях, заливаме със сгъстения сос и поднасяме ястието топло.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало