Кулинарни рецепти » Кебап от мерлуза с арпаджик

 Кебап от мерлуза с арпаджик

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг филе от мерлуза
• 1,5 к.ч. олио
• 1 ч.л. разтопено краве масло
• 1-2 глави чесън
• 500 г арпаджик
• 1 глава чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• 200 г гъби
• 1 равна ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на кубчета, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме дребно нарязания лук.

Последователно прибавяме и задушаваме доматеното пюре, размито с малко вода, червения пипер, арпаджика и гъбите. Когато сместа остане на мазнина, наливаме половината от виното и малко топла вода и възвираме.

Прибавяме скилидките чесън, рибата и разтопеното масло. Посоляваме и поръсваме с чубрица и черен пипер. Задушаваме още 10 мин. Преди да отстраним от огъня, наливаме останалото вино и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало