Кулинарни рецепти » Рагу от риба

 Рагу от риба

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг мерлуза без глави
• 1 ч.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 500 г картофи
• 3-4 моркова
• 10-15 гъби
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата, нарязваме я на порции, посоляваме, поръсваме с черен пипер и оставяме да престои 20-30 мин. След това я овалваме в брашното, изпържваме я в сгорещена мазнина и я изваждаме в отделен съд.

В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, последователно прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода и предварително препеченото до златисто брашно. Заливаме с 1-2 ч.ч. горещ рибен бульон или вода. Прибавяме рибата и нарязаните на ивички гъби, посоляваме и задушаваме още 15-20 мин.

Отделно задушаваме ситно нарязаните картофи и моркови.

Поръсваме готовото рагу със ситно нарязан магданоз и го гарнираме със задушените картофи и моркови, оформени на топчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало