Кулинарни рецепти » Рагу от риба

 Рагу от риба

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг мерлуза без глави
• 1 ч.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 500 г картофи
• 3-4 моркова
• 10-15 гъби
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата, нарязваме я на порции, посоляваме, поръсваме с черен пипер и оставяме да престои 20-30 мин. След това я овалваме в брашното, изпържваме я в сгорещена мазнина и я изваждаме в отделен съд.

В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, последователно прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода и предварително препеченото до златисто брашно. Заливаме с 1-2 ч.ч. горещ рибен бульон или вода. Прибавяме рибата и нарязаните на ивички гъби, посоляваме и задушаваме още 15-20 мин.

Отделно задушаваме ситно нарязаните картофи и моркови.

Поръсваме готовото рагу със ситно нарязан магданоз и го гарнираме със задушените картофи и моркови, оформени на топчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало