Кулинарни рецепти » Тетевенска манджа

 Тетевенска манджа

Продукти:

• 300 г дребна речна риба
• 2 зрели домата
• 10 скилидки чесън
• 1 люта чушка
• половин връзка магданоз
• 5 с.л. олио
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Задушаваме в олиото ситно нарязаните домати, заливаме ги с вода и посоляваме. След като заври, пускаме дребно нарязаната люта чушка и почистената, измита и перепечена на жар риба.

Варим не повече от 20 мин и подправяме ястието със ситно нарязания магданоз и счукания чесън.

Автор: Йорданка Недялкова

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало