Кулинарни рецепти » Риба с маслини

 Риба с маслини

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг едра риба
• 2 моркова
• 150 г домати
• 2-3 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• 100 г маслини
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 2-3 с.л. оцет
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и я измиваме обилно на течаща вода. Слагаме я в емайлиран съд, посоляваме, поръсваме с оцета и оставяме за 2-3 часа в хладилника. След това я нарязваме на порции, пускаме я във вряща подсолена вода и варим десетина минути.

В сгорещеното олио и малко вода задушаваме ситно нарязаните лук, моркови и домати. Към края на задушаването при непрекъснато бъркане сипваме брашното и червения пипер, а след 2-3 мин прибавяме отварата, в която сме варили рибата, и половината от виното.

След още 5 мин слагаме натрошения дафинов лист, зърната черен пипер, маслините, сварената риба и останалото вино. Варим още десетина минути. Сервираме рибата поръсена със ситно нарязан магданоз, сока от лимона и разтопеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало