Кулинарни рецепти » Винен кебап от риба

 Винен кебап от риба

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг морска риба
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме рибата и я нарязваме на малки парченца. Посоляваме и изпържваме в част от мазнината.

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в останалата мазнина. Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, брашното, черен пипер и сол на вкус. Разреждаме с половината от виното и 1 ч.ч. топла вода и кипваме.

Пускаме рибата, поръсваме червения пипер и добавяме дафиновия лист. Наливаме останалото вино и задушаваме на тих огън, докато рибата омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало