Кулинарни рецепти » Винен кебап от риба

 Винен кебап от риба

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг морска риба
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме рибата и я нарязваме на малки парченца. Посоляваме и изпържваме в част от мазнината.

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в останалата мазнина. Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, брашното, черен пипер и сол на вкус. Разреждаме с половината от виното и 1 ч.ч. топла вода и кипваме.

Пускаме рибата, поръсваме червения пипер и добавяме дафиновия лист. Наливаме останалото вино и задушаваме на тих огън, докато рибата омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало