Кулинарни рецепти » Риба в млечен сос

 Риба в млечен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг филе от бяла риба
• 100 г пушени гърди
• 2 глави лук
• 600-700 г картофи
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• 1 глава целина
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пушените гърди на кубчета и ги запържваме в тиган. Изливаме разтопената мазнина в тенджера под налягане, а пръжките оставяме в тигана.

Сипваме в тенджерата ситно нарязаните лук и целина и леко ги запържваме. Прибавяме нарязаното на порции рибно филе и едро нарязаните картофи. Наливаме 1 к.ч. вода, слагаме дафиновия лист, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин. След това отваряме тенджерата, сипваме млякото и сметаната и кипваме ястието в отворена тенджера. Преди да поднесем прибавяме пръжките от тигана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало