Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.ч. ориз
• 1,5 с.л. брашно
• 1 глава лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета и я осоляваме. Овалваме парчетата в брашното и ги изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.
Изсипваме още горещото олио в тенджера под налягане. Прибавяме ориза и разбъркваме добре, така че зърната да попият мазнината.
След това сипваме 1,5 ч.ч. вряла вода, прибавяме рибата и едро нарязания лук, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 10 мин.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...