Продукти: (за 4 порции)
• 800 г риба
• 500 г картофи
• 2 глави лук
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, поръсваме с лимонов сок и сол и оставяме да престои 1 час.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и го запържваме. Поръсваме червения пипер, наливаме 1 ч.ч. топла вода и засилваме огъня.
Щом сосът кипне, слагаме нарязаните картофи и варим 10 мин на умерен огън. Накрая слагаме рибата и доваряваме ястието. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...