Продукти: (за 4 порции)
• 800 г риба
• 500 г картофи
• 2 глави лук
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, поръсваме с лимонов сок и сол и оставяме да престои 1 час.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и го запържваме. Поръсваме червения пипер, наливаме 1 ч.ч. топла вода и засилваме огъня.
Щом сосът кипне, слагаме нарязаните картофи и варим 10 мин на умерен огън. Накрая слагаме рибата и доваряваме ястието. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...