Продукти: (за 4 порции)
•	800 г риба
•	500 г картофи
•	2 глави лук
•	3 с.л. олио
•	1 ч.л. доматено пюре
•	1 ч.л. червен пипер
•	лимонов сок
•	магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, поръсваме с лимонов сок и сол и оставяме да престои 1 час. 
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и го запържваме. Поръсваме червения пипер, наливаме 1 ч.ч. топла вода и засилваме огъня. 
Щом сосът кипне, слагаме нарязаните картофи и варим 10 мин на умерен огън. Накрая слагаме рибата и доваряваме ястието. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
 
              Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
 
              Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
 
              Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
 
              Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...