Кулинарни рецепти » Задушен шаран - Дюлгери

 Задушен шаран - Дюлгери

Продукти:

• 1,2 кг шаран
• 250 г лук
• 200 г доматен сос
• 150 мл бяло вино
• 150 г краве масло
• 300 г пържени картофи
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки, заливаме го със студена вода и го оставяме да кипне. Отцеждаме, охлаждаме и го слагаме в подходяща тенджера.

Прибавяме доматения сос (или червени домати обелени и нарязани на ситно). Посоляваме на вкус и заливаме с бялото вино.

Поставяме почистения шаран в тенджерата с лука и доматите, прибавяме маслото и захлупваме с капак. Задушаваме 25-30 минути.

Изваждаме шарана от тенджерата, а лука и доматите пасираме заедно с целия сос в тенджерата. Заливаме рибата с получения сос, гарнираме с пържените картофи и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало