Продукти: (за 5 порции)
• 600-700 г обезкостено филе от бяла риба
• 1 глава лук
• 1 к.ч. вино
• 2 с.л. олио
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 лимон
• 8 маслини
• 1 кисела краставичка
• 1 щипка захар
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на порции.
Кипваме 3 ч.ч. вода заедно с едро нарязания лук, черния пипер, дафиновия лист и 1 ч.л. сол. Пускаме рибените парчета да се варят на тих огън 10 мин, след което наливаме виното. Варим ги още 2-3 мин, изваждаме и оставяме да се отцедят. Прецеждаме бульона и го подправяме със захарта.
Приготвяме светла запръжка от олиото и брашното и я разреждаме с прецедения бульон. Подправяме получения сос с лимоновия сок и настърганата лимонова кора, кипваме и отстраняваме от огъня.
Смесваме ситно нарязаната краставичка и почистените от костилките маслини с копъра, който също сме нарязали на ситно.
Разпределяме отцедените рибни филета в чинии за сервиране. Слагаме върху всяко филе по малко от маслинената смес и заливаме с горещия сос.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...