Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг шаран
• 1 ч.ч. бира
• 1 ч.ч. червено вино
• 3 глави лук
• 1 лимон
• 30 г краве масло
• 3 с.л. счукан сухар
• 1 с.л. мед
• 5-6 зърна черен пипер
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шарана на порции, посоляваме и го напръскваме с оцет. Оставяме да престои 1 час.
Заливаме едро нарязания лук с виното и бирата. Прибавяме лимона, нарязан на кръгчета, разтопеното масло, черния пипер и сол на вкус. Варим 30 мин, прецеждаме соса и го смесваме с меда и счукания сухар.
Загряваме на огъня. Щом сосът заври, слагаме шарана, захлупваме и задушаваме 30-40 мин на слаб огън.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...