Кулинарни рецепти » Рагу от скумрия

 Рагу от скумрия

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг скумрия без глави
• 1-2 глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 3-4 домата
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибите на парчета и ги запържваме 1-2 мин в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и запържваме още 1-2 мин. След това прибавяме обелените и ситно нарязани домати, сол и черен пипер.

Наливаме виното и ако течността е малко, доливаме вода, за да се покрие рибата. Оставяме ястието да се вари около 30 мин на тих огън, докато течността се изпари и рибата остане с доматите и лука. Сервираме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало