Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг скумрия без глави
• 1-2 глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 3-4 домата
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибите на парчета и ги запържваме 1-2 мин в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и запържваме още 1-2 мин. След това прибавяме обелените и ситно нарязани домати, сол и черен пипер.
Наливаме виното и ако течността е малко, доливаме вода, за да се покрие рибата. Оставяме ястието да се вари около 30 мин на тих огън, докато течността се изпари и рибата остане с доматите и лука. Сервираме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...