Продукти: (за 4 порции)
•	800 г едра речна риба
•	3 с.л. лимонов сок
•	3 с.л. олио
•	2 глави лук
•	2 скилидки чесън
•	2 ч.ч. бяло вино
•	3 с.л. ситно нарязан магданоз
•	400 г краставици
•	400 г домати
•	3 чушки
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, посоляваме и подкиселяваме с лимонов сок. 
В половината от мазнината запържваме ситно нарязаните лук и чесън, прибавяме рибените порции, заливаме с виното, поръсваме със ситно нарязания магданоз и задушаваме под похлупак. 
Запържваме в останалото олио почистените и нарязани на ивички чушки, след 10 мин прибавяме обелените и нарязани на парченца краставици, а след още 5 мин - попарените, обелени и нарязани на резенчета домати. 
Посоляваме, поръсваме с черен пипер, задушаваме леко и заливаме рибата. Задушаваме още 5 мин под похлупак.
 
              Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
 
              Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
 
              Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
 
              Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...