Продукти: (за 4 порции)
• 800 г едра речна риба
• 3 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 2 ч.ч. бяло вино
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 400 г краставици
• 400 г домати
• 3 чушки
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, посоляваме и подкиселяваме с лимонов сок.
В половината от мазнината запържваме ситно нарязаните лук и чесън, прибавяме рибените порции, заливаме с виното, поръсваме със ситно нарязания магданоз и задушаваме под похлупак.
Запържваме в останалото олио почистените и нарязани на ивички чушки, след 10 мин прибавяме обелените и нарязани на парченца краставици, а след още 5 мин - попарените, обелени и нарязани на резенчета домати.
Посоляваме, поръсваме с черен пипер, задушаваме леко и заливаме рибата. Задушаваме още 5 мин под похлупак.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...