Кулинарни рецепти » Калкан в масло

 Калкан в масло

Продукти: (за 4 порции)

• 1 калкан /около 1 кг/
• 4 картофа
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 60 г краве масло
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер на зърна
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме калкана на порции, които слагаме в тенджера. Наливаме 1 к.ч. вода и задушаваме на тих огън. След 10 мин прибавяме нарязаните на ситно картофи, моркови и целина. Слагаме черен пипер, посоляваме и варим до сваряване на рибата и изпаряване на водата.

Изваждаме сварените парчета риба в чиния за сервираме, а около тях нареждаме сварените картофи, моркови и целина. Поръсваме със ситно нарязан магданоз. Сгорещяваме маслото в тиган и заливаме рибата с него.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало