Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг по-едра речна риба
• 150 г брашно
• 1 глава чесън
• 1 с.л. оцет
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета и я оставяме да се отцеди. Посоляваме и изпържваме парчетата в сгорещеното олио.
В същото олио позапържваме до златисто брашното и го заливаме с вода до получаването на рядка каша. Варим на умерен огън и непрекъснато бъркаме, докато кашата се сгъсти.
Накрая посоляваме готовата каша, прибавяме счукания чесън и нареждаме отгоре изпържените рибени парчета.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...