Кулинарни рецепти » Каша с риба

 Каша с риба

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг по-едра речна риба
• 150 г брашно
• 1 глава чесън
• 1 с.л. оцет
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на парчета и я оставяме да се отцеди. Посоляваме и изпържваме парчетата в сгорещеното олио.

В същото олио позапържваме до златисто брашното и го заливаме с вода до получаването на рядка каша. Варим на умерен огън и непрекъснато бъркаме, докато кашата се сгъсти.

Накрая посоляваме готовата каша, прибавяме счукания чесън и нареждаме отгоре изпържените рибени парчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало