Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 4-5 с.л. олио
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 1 глава целина
• 3-4 средно големи домата
• 1 глава лук
• 400 г зелен фасул
• 1 ч.ч. пресен грах
• 1-2 с.л. брашно
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.
Нарязваме на кръгчета лука, моркова, магданозения корен и целината. Обелваме доматите и ги разрязваме на четвъртинки. Фасула нарязваме на парченца с дължина около 2 см, а магданоза нарязваме на ситно. Изливаме горещото олио в тенджера под налягане и запържваме в него зеленчуците.
Посоляваме на вкус, прибавяме изпържената риба и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 10 мин.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...