Кулинарни рецепти » Риба с ориз и домати

 Риба с ориз и домати

Продукти:

• 750 г рибно филе
• 1 ч.ч. ориз
• 500 г домати
• 2 глави лук
• 4-5 с.л. зехтин
• 1 скилидка чесън
• 150 мл бяло вино
• магданоз, майорана, мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата и я нарязваме на малки хапки. Варим ориза в голямо количество подсолена вода до полуготовност, след което го отцеждаме.

Нарязваме лука на ситно и го позапържваме в сгорещената мазнина. Щом стане прозрачен, прибавяме ситно нарязаните чесън и магданоз, сипваме обелените и настъргани домати и задушаваме 5-6 мин.

После прибавяме рибата, ориза и виното, подправяме с черен пипер и сол, поръсваме с наситнени мащерка и майорана, захлупваме и задушаваме още 20 мин.

Автор: Калина Симова

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало