Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг по-едра риба
• 1 к.ч. олио
• 2 стръка праз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. червено вино
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме кожата и костите, посоляваме и изпържваме рибата в сгорещеното олио. Нареждаме изпържените парчета на дъното на широка тенджера и отгоре слагаме клончета сушена чубрица.
В същата мазнина запържваме нарязания на тънки колелца праз, поръсваме червения пипер и веднага сипваме 1 к.ч. топла вода, в която сме размили доматеното пюре. Посоляваме и наливаме виното.
Разбъркваме и изсипваме сместа в тенджерата с рибата. Наливаме толкова топла вода, че да покрие продуктите. Захлупваме и задушаваме 20 мин на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...