Кулинарни рецепти » Кавърма от риба

 Кавърма от риба

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг по-едра риба
• 1 к.ч. олио
• 2 стръка праз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. червено вино
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кожата и костите, посоляваме и изпържваме рибата в сгорещеното олио. Нареждаме изпържените парчета на дъното на широка тенджера и отгоре слагаме клончета сушена чубрица.

В същата мазнина запържваме нарязания на тънки колелца праз, поръсваме червения пипер и веднага сипваме 1 к.ч. топла вода, в която сме размили доматеното пюре. Посоляваме и наливаме виното.

Разбъркваме и изсипваме сместа в тенджерата с рибата. Наливаме толкова топла вода, че да покрие продуктите. Захлупваме и задушаваме 20 мин на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало