Кулинарни рецепти » Риба в херметическа тенджера

 Риба в херметическа тенджера

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг риба
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. оцет
• 2 с.л. брашно
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио. Нареждаме изпържените порции в тенджера под налягане.

Размиваме доматеното пюре в 1 ч.ч. вода, прибавяме оцета, разбъркваме и изсипваме сместа върху рибата. Подправяме с черен пипер, дафинов лист и сол. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало