Кулинарни рецепти » Яхния от шаран

 Яхния от шаран

Продукти:

• 800 г шаран
• 4 глави лук
• 4 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне прибавяме брашното и също го запържваме.

Сипваме в запръжката обелените и настъргани домати, посоляваме, захлупваме и варим на умерен огън. След 15 мин наливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода и продължаваме да варим, докато получим рядък сос. Накрая поръсваме с червения пипер, натрошения дафинов лист и ситно нарязан магданоз.

Нарязваме рибата на порции, които натриваме с черен пипер и сол и нареждаме в тенджера. Заливаме със зеленчуковия сос, захлупваме и готвим 30 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало