Кулинарни рецепти » Саламис

 Саламис
(Гърция)

Продукти: (за 2 порции)

• 500 г рибно филе
• 2 ч. л. лимонов сок
• 2 ч. л. растително масло
• 1 скилидка чесън
• 1 глава лук
• 1 ракиена чашка бяло вино
• 2 ч. л. ситно нарязан магданоз
• 250 г пресни краставички
• 250 г пресни краставички
• 250 г домати
• 2-3 чушки
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Напръскваме филето с лимонов сок и го посоляваме. Сипваме в тиган половината мазнина и запържваме ситно нарязаните лук и чесън. Слагаме филетата, поливаме с виното и посипваме с магданоза. Захлупваме и задушаваме.

Нарязваме чушките на пръстенчета и ги задушаваме в останалата мазнина. След 10 минути добавяме обелените и нарязани на парченца краставички, след още 5 минути - половинките домати. Подправяме със сол и черен пипер.

Когато зеленчуците са готови, разпределяме ги върху рибните филета и задушаваме още 5 минути под капак. Поднасяме ястието горещо с бял хляб или картофи.

Автор: Николина Славова

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало