Продукти:
• 1 калкан (около 1-1,5 кг)
• 30 г краве масло
• 1 скилидка чесън
• 1 глава лук
• 1 малък морков
• 50 мл коняк
• 1 с.л. доматено пюре
• 500 мл бяло вино
• 8 дафинови листа
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме рибата. Пускаме я за 5 минути във вряща вода, след което я отцеждаме и отстраняваме кожата.
Нарязваме калкана на парчета и го запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме чесъна, лука и моркова, нарязани на кръгчета. Наливаме коняка и запалваме.
Щом пламъкът изгасне, наливаме виното и малко вода, посоляваме, прибавяме доматеното пюре, захлупваме и варим 45 мин на слаб огън. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме дафиновите листа и черния пипер.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...