Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 1 пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 2 моркова
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета, посоляваме и напръскваме с лимонов сок. Поръсваме ги с черен пипер и ги намазваме с масло.
Върху алуминиево фолио слагаме по 1-2 парчета от рибата, а върху тях - колелца от лук и моркови. След това загъваме листите фолио.
В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. вода, слагаме на дъното метална скара и върху нея нареждаме пакетчетата с риба. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме рибата 15 мин.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...