Кулинарни рецепти » Пълнени пиперки с риба

 Пълнени пиперки с риба

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г рибно филе
• 1 глава лук
• 1/2 ч.ч. ориз
• 4-5 с.л. олио
• 5-6 домата
• 12 пиперки “Долма”
• лимонов сок, оцет
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме рибата през месомелачка, наръсваме с оцет и сол и оставяме да отлежи 30 мин. Осоляваме леко отвътре пиперките.

Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. След 2-3 мин прибавяме половината настъргани домати и продължаваме да задушаваме, докато останат на мазнина. Изсипваме ориза, разбъркваме няколко пъти и оттегляме от огъня.

Подправяме с черен пипер, лимонов сок и ситно нарязан магданоз и добавяме рибната кайма. Разбъркваме сместа добре и напълваме с нея пиперките до около 1 пръст под ръба.

Сипваме в тенджера останалите домати и нареждаме пиперки, като сипваме във всяка по малко топла вода. Варим ястието около 30 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало