Продукти: (за 4 порции)
• 500 г рибно филе
• 1 глава лук
• 1/2 ч.ч. ориз
• 4-5 с.л. олио
• 5-6 домата
• 12 пиперки “Долма”
• лимонов сок, оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме рибата през месомелачка, наръсваме с оцет и сол и оставяме да отлежи 30 мин. Осоляваме леко отвътре пиперките.
Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. След 2-3 мин прибавяме половината настъргани домати и продължаваме да задушаваме, докато останат на мазнина. Изсипваме ориза, разбъркваме няколко пъти и оттегляме от огъня.
Подправяме с черен пипер, лимонов сок и ситно нарязан магданоз и добавяме рибната кайма. Разбъркваме сместа добре и напълваме с нея пиперките до около 1 пръст под ръба.
Сипваме в тенджера останалите домати и нареждаме пиперки, като сипваме във всяка по малко топла вода. Варим ястието около 30 мин на тих огън.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...