Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от риба
• 3 стръка праз
• 2 кисели ябълки
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. доматен сок
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на тънки парченца, поръсваме с оцет и сол и оставяме да престоят 1 час.
Настъргваме ябълките и ги смесваме с праза, нарязан на колелца. Посоляваме и разстиламе половината от сместа на дъното на тенджерата. Нареждаме отгоре рибата и покриваме с останалата част от сместа. Наливаме олиото, захлупваме и задушаваме на умерен огън.
След 10 мин прибавяме доматения сок, намаляме огъня и задушаваме още 20 мин. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...