Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от риба
• 3 стръка праз
• 2 кисели ябълки
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. доматен сок
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на тънки парченца, поръсваме с оцет и сол и оставяме да престоят 1 час.
Настъргваме ябълките и ги смесваме с праза, нарязан на колелца. Посоляваме и разстиламе половината от сместа на дъното на тенджерата. Нареждаме отгоре рибата и покриваме с останалата част от сместа. Наливаме олиото, захлупваме и задушаваме на умерен огън.
След 10 мин прибавяме доматения сок, намаляме огъня и задушаваме още 20 мин. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...