Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг риба
• 1/2 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 3 с.л. доматено пюре
• 2 равни с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В отворена тенджера под налягане загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме размитото в 1 к.ч. вода доматено пюре, черен пипер и сол на вкус.
Нарязваме рибата на парчета, овалваме я в брашното и я изпържваме от двете страни в тиган със сгорещена мазнина.
Слагаме изпържената риба в тенджерата, затваряме и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието 10 мин. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...