Кулинарни рецепти » Бяла риба в ябълково вино

 Бяла риба в ябълково вино

Продукти:

• 2 филета от бяла риба
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. нарязана прясна мента
• 2 ябълки
• 2 ч.ч. сухо ябълково вино
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме рибата. Обелваме ябълките и ги нарязваме на кръгчета.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. След 4-5 минути наливаме виното, поръсваме ментата и подправяме с черен пипер и сол. Кипваме сместа и намаляме огъня.

Слагаме филетата във виното и задушаваме 10-15 мин. Отстраняваме от огъня и с част от соса заливаме ябълките, след което ги покриваме с разбитата на пяна сметана.

Сервираме рибата топла, гарнирана с ябълките.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало