Кулинарни рецепти » Бяла риба в ябълково вино

 Бяла риба в ябълково вино

Продукти:

• 2 филета от бяла риба
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. нарязана прясна мента
• 2 ябълки
• 2 ч.ч. сухо ябълково вино
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме рибата. Обелваме ябълките и ги нарязваме на кръгчета.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. След 4-5 минути наливаме виното, поръсваме ментата и подправяме с черен пипер и сол. Кипваме сместа и намаляме огъня.

Слагаме филетата във виното и задушаваме 10-15 мин. Отстраняваме от огъня и с част от соса заливаме ябълките, след което ги покриваме с разбитата на пяна сметана.

Сервираме рибата топла, гарнирана с ябълките.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало