Кулинарни рецепти » Задушена морска риба

 Задушена морска риба

Продукти: (за 2 порции)

• 500 г риба
• 4 глави лук
• 4 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. черен пипер
• 1,5 к.ч. олио, сол

Начин на приготвяне:

В сгорещеното олио изпържваме до златисто нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме нарязаните на ситно скилидки чесън, обелените и настъргани домати, черния пипер и сол на вкус.

Слагаме парчетата риба, които предварително сме посолили и сме поръсили с лимонов сок. Наливаме вода, колкото да покрие рибата, захлупваме и задушаваме 30 мин на умерен огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало