Кулинарни рецепти » Рибена каша

 Рибена каша
/Финландия/

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг риба (не много едри парчета)
• 6 средно големи картофа
• половинка бяла ряпа
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 12 зърна черен пипер
• 50 г краве масло
• сол
• 1 л вода

Начин на приготвяне:

Изчистваме и обелваме ряпата, морковите и картофите. Нарязваме ги на по-едри парчета и ги пускаме в кипящата подсолена вода. Добавяме нарязания на ситно лук и черния пипер. Варим около 20 мин, като внимаваме зеленчуците да не се разкашкат.

Нарязваме изчистената риба на парчета, дълги около 5 см. Ако рибата може предварително да се обезкости, обезкостяваме я, ако не - след 15 минути я вадим с решетеста лъжица и махаме внимателно костите. Връщаме рибното месо при зеленчуците.

Щом водата почти напълно се изпари, сваляме ястието от котлона, добавяме маслото и сервираме с гарнитура от много ситно нарязан лук и много студена светла бира.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало