Кулинарни рецепти » Рибена каша

 Рибена каша
/Финландия/

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг риба (не много едри парчета)
• 6 средно големи картофа
• половинка бяла ряпа
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 12 зърна черен пипер
• 50 г краве масло
• сол
• 1 л вода

Начин на приготвяне:

Изчистваме и обелваме ряпата, морковите и картофите. Нарязваме ги на по-едри парчета и ги пускаме в кипящата подсолена вода. Добавяме нарязания на ситно лук и черния пипер. Варим около 20 мин, като внимаваме зеленчуците да не се разкашкат.

Нарязваме изчистената риба на парчета, дълги около 5 см. Ако рибата може предварително да се обезкости, обезкостяваме я, ако не - след 15 минути я вадим с решетеста лъжица и махаме внимателно костите. Връщаме рибното месо при зеленчуците.

Щом водата почти напълно се изпари, сваляме ястието от котлона, добавяме маслото и сервираме с гарнитура от много ситно нарязан лук и много студена светла бира.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало