Кулинарни рецепти » Рибена каша

 Рибена каша
/Финландия/

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг риба (не много едри парчета)
• 6 средно големи картофа
• половинка бяла ряпа
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 12 зърна черен пипер
• 50 г краве масло
• сол
• 1 л вода

Начин на приготвяне:

Изчистваме и обелваме ряпата, морковите и картофите. Нарязваме ги на по-едри парчета и ги пускаме в кипящата подсолена вода. Добавяме нарязания на ситно лук и черния пипер. Варим около 20 мин, като внимаваме зеленчуците да не се разкашкат.

Нарязваме изчистената риба на парчета, дълги около 5 см. Ако рибата може предварително да се обезкости, обезкостяваме я, ако не - след 15 минути я вадим с решетеста лъжица и махаме внимателно костите. Връщаме рибното месо при зеленчуците.

Щом водата почти напълно се изпари, сваляме ястието от котлона, добавяме маслото и сервираме с гарнитура от много ситно нарязан лук и много студена светла бира.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало