Кулинарни рецепти » Задушена риба с вино и гъби

 Задушена риба с вино и гъби
(Гърция)

Продукти:

• 1 кг филе от риба (мерлуза, скумрия, лефер или друга по избор)
• 1 глава лук, нарязана на ситно
• 200 г пресни или консервирани гъби
• 1 ч. ч. сухо бяло вино
• нарязан на филии бял хляб
• 1 дафинов лист
• 1 лимон
• 1 с. л. оцет
• листа от целина
• магданоз, сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Филето нарязваме на порции. Лука и целината задушаваме в мазнина, след което заливаме с рибен бульон (вода) и оставяме да поври 5 минути.

С тази смес заливаме подредените в съд парчета риба. Прибавяме сол, черен пипер, дафинов лист, оцет и бяло вино и нарязаните на 2 гъби. Съда покриваме с капак и задушаваме на слаба фурна около 30 минути.

Филиите хляб запичаме на грил и натриваме едната страна с чесън. Задушените рибни парчета поставяме върху филиите и заливаме със соса. Гарнираме с резени лимон и клончета магданоз.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало