Кулинарни рецепти » Задушена риба с вино и гъби

 Задушена риба с вино и гъби
(Гърция)

Продукти:

• 1 кг филе от риба (мерлуза, скумрия, лефер или друга по избор)
• 1 глава лук, нарязана на ситно
• 200 г пресни или консервирани гъби
• 1 ч. ч. сухо бяло вино
• нарязан на филии бял хляб
• 1 дафинов лист
• 1 лимон
• 1 с. л. оцет
• листа от целина
• магданоз, сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Филето нарязваме на порции. Лука и целината задушаваме в мазнина, след което заливаме с рибен бульон (вода) и оставяме да поври 5 минути.

С тази смес заливаме подредените в съд парчета риба. Прибавяме сол, черен пипер, дафинов лист, оцет и бяло вино и нарязаните на 2 гъби. Съда покриваме с капак и задушаваме на слаба фурна около 30 минути.

Филиите хляб запичаме на грил и натриваме едната страна с чесън. Задушените рибни парчета поставяме върху филиите и заливаме със соса. Гарнираме с резени лимон и клончета магданоз.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало