Продукти: (за 6 порции)
• 12 котлета
За маринатата:
• 4 скилидки чесън
• 1 ч.л. по-едро смлян черен пипер
• 3 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• ситно нарязани магданоз и прясна мента
За гарниране:
• 4 тиквички
• по 1 червена, зелена и жълта чушка
• 1 връзка пресен лук
• 2 кочанчета млечна царевица
• 1 с.л. олио
• сол
За ароматното масло:
• 6 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 с.л. сладък кетчуп
• 1 с.л. лют кетчуп
• счукан кимион
Начин на приготвяне:
Смесваме нарязания на ситно чесън, оцета, зехтина, зелените подправки и черния пипер. Начукваме котлетите и ги слагаме в маринатата. Покриваме с фолио и оставяме котлетите да пренощуват в хладилника.
Печем на скарата като ги обръщаме периодично до равномерно поруменяване. Внимаваме да не се изсушат.
Половината тиквички разполовяваме надлъжно и внимателно издълбаваме сърцевината им. Другата половина остъргваме и нарязваме на малки кубчета. Почистените от семето чушки разполовяваме надлъжно. Леко ги бланшираме в кипяща подсолена вода. Нарязваме надлъжно кочанчетата царевица.
Сгорещяваме 1 с.л. мазнина и задушаваме леко нарязаните на кубчета тиквички и ситно нарязания лук. Подправяме с малко сол и пълним с тази смес издълбаните чушки и тиквички.
Подреждаме ги, заедно с кочанчетата царевица в тавичка и ги намазваме с ароматното масло, приготвено от посочените продукти. Завиваме с фолио и печем на грил около 5 мин. Сервираме зеленчуците като гарнитура към котлетите.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...