Кулинарни рецепти » Овнешки котлети със зеленчуци

 Овнешки котлети със зеленчуци

Продукти: (за 6 порции)

• 12 котлета

За маринатата:

• 4 скилидки чесън
• 1 ч.л. по-едро смлян черен пипер
• 3 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• ситно нарязани магданоз и прясна мента

За гарниране:

• 4 тиквички
• по 1 червена, зелена и жълта чушка
• 1 връзка пресен лук
• 2 кочанчета млечна царевица
• 1 с.л. олио
• сол

За ароматното масло:

• 6 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 с.л. сладък кетчуп
• 1 с.л. лют кетчуп
• счукан кимион

Начин на приготвяне:

Смесваме нарязания на ситно чесън, оцета, зехтина, зелените подправки и черния пипер. Начукваме котлетите и ги слагаме в маринатата. Покриваме с фолио и оставяме котлетите да пренощуват в хладилника.

Печем на скарата като ги обръщаме периодично до равномерно поруменяване. Внимаваме да не се изсушат.

Половината тиквички разполовяваме надлъжно и внимателно издълбаваме сърцевината им. Другата половина остъргваме и нарязваме на малки кубчета. Почистените от семето чушки разполовяваме надлъжно. Леко ги бланшираме в кипяща подсолена вода. Нарязваме надлъжно кочанчетата царевица.

Сгорещяваме 1 с.л. мазнина и задушаваме леко нарязаните на кубчета тиквички и ситно нарязания лук. Подправяме с малко сол и пълним с тази смес издълбаните чушки и тиквички.

Подреждаме ги, заедно с кочанчетата царевица в тавичка и ги намазваме с ароматното масло, приготвено от посочените продукти. Завиваме с фолио и печем на грил около 5 мин. Сервираме зеленчуците като гарнитура към котлетите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало