Кулинарни рецепти » Овнешки котлети със зеленчуци

 Овнешки котлети със зеленчуци

Продукти: (за 6 порции)

• 12 котлета

За маринатата:

• 4 скилидки чесън
• 1 ч.л. по-едро смлян черен пипер
• 3 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• ситно нарязани магданоз и прясна мента

За гарниране:

• 4 тиквички
• по 1 червена, зелена и жълта чушка
• 1 връзка пресен лук
• 2 кочанчета млечна царевица
• 1 с.л. олио
• сол

За ароматното масло:

• 6 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 с.л. сладък кетчуп
• 1 с.л. лют кетчуп
• счукан кимион

Начин на приготвяне:

Смесваме нарязания на ситно чесън, оцета, зехтина, зелените подправки и черния пипер. Начукваме котлетите и ги слагаме в маринатата. Покриваме с фолио и оставяме котлетите да пренощуват в хладилника.

Печем на скарата като ги обръщаме периодично до равномерно поруменяване. Внимаваме да не се изсушат.

Половината тиквички разполовяваме надлъжно и внимателно издълбаваме сърцевината им. Другата половина остъргваме и нарязваме на малки кубчета. Почистените от семето чушки разполовяваме надлъжно. Леко ги бланшираме в кипяща подсолена вода. Нарязваме надлъжно кочанчетата царевица.

Сгорещяваме 1 с.л. мазнина и задушаваме леко нарязаните на кубчета тиквички и ситно нарязания лук. Подправяме с малко сол и пълним с тази смес издълбаните чушки и тиквички.

Подреждаме ги, заедно с кочанчетата царевица в тавичка и ги намазваме с ароматното масло, приготвено от посочените продукти. Завиваме с фолио и печем на грил около 5 мин. Сервираме зеленчуците като гарнитура към котлетите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало