Кулинарни рецепти » Ребърца от Малта

 Ребърца от Малта

Продукти:

• 1 кг свински ребра
• 2 с.л. кетчуп
• 2 с.л. мед
• 2 с.л. соев сос
• 1 ч.л. счукан чесън
• 1 ч.ч. бира
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме кетчупа с меда и соевия сос, подправяме с черен пипер и сол, наливаме бирата и разбъркваме.

Слагаме нарязаните ребра в така приготвената марината и оставяме да престоят 1 денонощие, като през 4 часа ги обръщаме. После ги отцеждаме и ги печем под грила по 5-6 мин от всяка страна.

Автор: Маргарита Димитрова

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало