Кулинарни рецепти » Ребърца от Малта

 Ребърца от Малта

Продукти:

• 1 кг свински ребра
• 2 с.л. кетчуп
• 2 с.л. мед
• 2 с.л. соев сос
• 1 ч.л. счукан чесън
• 1 ч.ч. бира
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме кетчупа с меда и соевия сос, подправяме с черен пипер и сол, наливаме бирата и разбъркваме.

Слагаме нарязаните ребра в така приготвената марината и оставяме да престоят 1 денонощие, като през 4 часа ги обръщаме. После ги отцеждаме и ги печем под грила по 5-6 мин от всяка страна.

Автор: Маргарита Димитрова

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало