Продукти: (за 10 порции)
• 2 кг свинско филе
• 200 г шунка
• 250 г кисели краставички
• 150 г грах, 200 г лук
• 100 г кашкавал
• 100 г масло
• 50 мл бяло вино
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистените филета разрязваме отстрани, разтваряме ги, посоляваме, начукваме и поръсваме с виното.
Нарязваме на дребни кубчета шунката и краставичките, а лукът и магданоза - много ситно. Прибавяме граха, настъргания кашкавал и маслото и омесваме много добре.
Плънката слагаме в единия край на всяко от филетата, след което ги завиваме на руло. Начукваме краищата, за да прилепнат по-плътно. Готовите рула изпичаме на скара.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...