Продукти: (за 10 порции)
• 2 кг свинско филе
• 200 г шунка
• 250 г кисели краставички
• 150 г грах, 200 г лук
• 100 г кашкавал
• 100 г масло
• 50 мл бяло вино
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистените филета разрязваме отстрани, разтваряме ги, посоляваме, начукваме и поръсваме с виното.
Нарязваме на дребни кубчета шунката и краставичките, а лукът и магданоза - много ситно. Прибавяме граха, настъргания кашкавал и маслото и омесваме много добре.
Плънката слагаме в единия край на всяко от филетата, след което ги завиваме на руло. Начукваме краищата, за да прилепнат по-плътно. Готовите рула изпичаме на скара.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...