Кулинарни рецепти » Кебапчета от свинско месо

 Кебапчета от свинско месо

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг свинска кайма
• 1 глава лук
• 1 с.л. кисело мляко
• 1 филия стар бял хляб
• 1-2 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 щипка индийско орехче
• черен пипер, сол
• олио за скарата

Начин на приготвяне:

Измесваме каймата с настъргания на ситно ренде лук, яйцата, накиснатата в топла вода и добре отцедена филия хляб, сол, черен пипер и индийско орехче. Омесваме добре и оставяме каймата в хладилника 3-4 часа.

Сгорещяваме скарата и я намазваме с олио. С мокри ръце оформяме дълги кебапчета, които печем до равномерно поруменяване, като периодично ги обръщаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало