Продукти: (за 4 порции)
• 4 по-големи котлета /около 1 кг/
• 4 парчета свинско було /или палачинки/
• 1 пакетче краве масло
• 1-2 глави лук
• 1 яйце
• черен пипер, индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го позапържваме.
Измиваме и подсушаваме котлетите. Внимателно отделяме месото от ребрата, като запазваме костите. Прекарваме го през месомелачка, прибавяме запържения лук, яйцето, малко настъргано индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Омесваме и оформяме от сместа 4 питки с формата на котлети.
Забождаме във всеки котлет по едно ребро и ги увиваме в було /или палачинка/. Потапяме така подготвените котлети в разтопеното масло и ги изпичаме бавно на умерено слаба скара.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...