Кулинарни рецепти » Джулбастия

 Джулбастия
(Сърбия)

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пържолки
• 2-3 глави лук
• олио
• чесън
• люти чушлета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме тлъстината и жилите от пържолките, начукваме ги и ги изпичаме на стара.

Намазваме готовите пържолки с чесън, счукан със сол. Поливаме ги с малко олио и поръсваме със ситно нарязания лук. Поднасяме ги веднага с по 1-2 люти чушлета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало