Кулинарни рецепти » Ребърца на скара

 Ребърца на скара

Продукти:

• 2 кг свински ребърца
• 4 с.л. мед
• 1 щипка лют червен пипер
• 2 с.л. соев сос
• 2 с.л. винен оцет
• 1 с.л. вода
• 1 ч.л. горчица
• 60 г краве масло
• 2 големи глави лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разбъркваме меда със соевия сос, лютия червен пипер и оцета. Смесваме горчицата и водата и ги прибавяме към медената смес.

Измиваме ребърцата, подсушаваме ги и ги намазваме с маринатата. Оставяме ги на хладно място за 6-7 часа.

Обелваме лука и го нарязваме на филийки. Изпържваме го до прозрачно в загрятото масло и го оставяме на топло.

Изпичаме ребърцата на сгорещената скара, като ги мажем с маринатата. Поръсваме лука с черен пипер и сол и го объркваме с ребърцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало