Кулинарни рецепти » Шилешко с чесън и тиквички

 Шилешко с чесън и тиквички
(Англия)

Продукти: (за 6 порции)

• 6 нетлъсти шилешки котлета
• 12 големи скилидки чесън
• 2 средни тиквички, нарязани по дължина много тънко
• 3-4 с.л. олио
• 6 клонки розмарин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Без да обелваме чесъна, го пускаме във вряща вода за 5 минути. След това го обелваме и заедно с тиквичките го поставяме на дъното на скара, отгоре поливаме с олиото, по-соляваме и поръсваме с черния пипер.

Котлетите сгъваме на две и ги пробождаме с шиш. През дупките промушваме клончета розмарин. Поръсваме с олио.

Чесъна и тиквичките печем около 6 мин, като разбъркваме всеки 2 минути. Добавяме шилешките котлети и ги печем от двете страни по 8 минути. Те трябва отвън да станат кафяви, а вътре да останат розови и сочни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало