Кулинарни рецепти » Шилешко с чесън и тиквички

 Шилешко с чесън и тиквички
(Англия)

Продукти: (за 6 порции)

• 6 нетлъсти шилешки котлета
• 12 големи скилидки чесън
• 2 средни тиквички, нарязани по дължина много тънко
• 3-4 с.л. олио
• 6 клонки розмарин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Без да обелваме чесъна, го пускаме във вряща вода за 5 минути. След това го обелваме и заедно с тиквичките го поставяме на дъното на скара, отгоре поливаме с олиото, по-соляваме и поръсваме с черния пипер.

Котлетите сгъваме на две и ги пробождаме с шиш. През дупките промушваме клончета розмарин. Поръсваме с олио.

Чесъна и тиквичките печем около 6 мин, като разбъркваме всеки 2 минути. Добавяме шилешките котлети и ги печем от двете страни по 8 минути. Те трябва отвън да станат кафяви, а вътре да останат розови и сочни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало