Кулинарни рецепти » Кебап от мариновано овче месо

 Кебап от мариновано овче месо
(Турция)

Продукти:

• 700 г крехко овче месо
• 1 връзка зелен лук
• 2 лимона
• 2 портокала
• 75 г сушени зарзали (кайсии)
• 150 г сушени смокини
• 90 мл айран (натурален)
• 250 г стар лук
• 1 скилидка чесън
• 2 ч.л. смлян кориандър
• 2 ч.л. кимион
• 1/2 ч.л. смляно чили
• 3 с.л. зехтин
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Заливаме кайсиите и смокините с вода и ги оставяме да престоят 1 нощ. Почистваме месото от ципите и го нарязваме на едри парчета. Нарязваме ситно зеления лук, изцеждаме сока от лимоните.

Счукваме чесъна и го смесваме със 120 мл лимонов сок, зеления лук, айряна, зехтина и подправките. Слагаме месото в маринатата и разбъркваме. Похлупваме съда и го оставяме за 1 нощ в хладилника.

Разрязваме главите лук на четвъртинки. Нарязваме портокалите на парчета. Месото, лука, парчетата портокали и сухите плодове разбъркваме и нанизваме последователно върху метални шишове.

Печем на скарата (или под грила) 25-30 минути, докато месото се изпече. Поднасяме кебапа горещ.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало