Кулинарни рецепти » Кебап от мариновано овче месо

 Кебап от мариновано овче месо
(Турция)

Продукти:

• 700 г крехко овче месо
• 1 връзка зелен лук
• 2 лимона
• 2 портокала
• 75 г сушени зарзали (кайсии)
• 150 г сушени смокини
• 90 мл айран (натурален)
• 250 г стар лук
• 1 скилидка чесън
• 2 ч.л. смлян кориандър
• 2 ч.л. кимион
• 1/2 ч.л. смляно чили
• 3 с.л. зехтин
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Заливаме кайсиите и смокините с вода и ги оставяме да престоят 1 нощ. Почистваме месото от ципите и го нарязваме на едри парчета. Нарязваме ситно зеления лук, изцеждаме сока от лимоните.

Счукваме чесъна и го смесваме със 120 мл лимонов сок, зеления лук, айряна, зехтина и подправките. Слагаме месото в маринатата и разбъркваме. Похлупваме съда и го оставяме за 1 нощ в хладилника.

Разрязваме главите лук на четвъртинки. Нарязваме портокалите на парчета. Месото, лука, парчетата портокали и сухите плодове разбъркваме и нанизваме последователно върху метални шишове.

Печем на скарата (или под грила) 25-30 минути, докато месото се изпече. Поднасяме кебапа горещ.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало