Кулинарни рецепти » Кебапчета на зеленчукова подложка

 Кебапчета на зеленчукова подложка

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г сурова наденица
• 300 г консервиран бял боб
• 3 мариновани чушки
• 8 маслини
• 3 с.л. зехтин
• 3 с.л. винен оцет
• 3 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 2 с.л. червено вино
• 1 ч.л. лют червен пипер
• 50 мл сос за месо
• суха чубрица, сол, черен пипер
• олио за мазане на грила

Начин на приготвяне:

Отцеждаме фасула от течността и му махаме люспите. Нарязваме маслините на парченца. Обелваме чушките и също ги наситняваме. Смесваме зеленчуците и ги подправяме с оцета, зехтина, сол и черен пипер. Правим от тях “канапета” за кебапчетата.

Изстискваме месото от наденицата и прибавяме в него настъргания лук и наситнения чесън. Подправяме със сол, черен пипер, лют червен пипер, чубрицата или счукан кимион и наливаме виното и затопления сос за месо или малко топла водичка. Хубаво измесваме. Оставяме каймата да престои около 1-2 часа, за да поеме аромата на подправките.

Намазваме горещата скара с олио. С мокри ръце оформяме от каймата продълговати кебапчета и печем 8-10 мин като непрекъснато ги обръщаме. Сервираме ги топли върху зеленчуковото “канапе”.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало