Кулинарни рецепти » Кебапчета на зеленчукова подложка

 Кебапчета на зеленчукова подложка

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г сурова наденица
• 300 г консервиран бял боб
• 3 мариновани чушки
• 8 маслини
• 3 с.л. зехтин
• 3 с.л. винен оцет
• 3 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 2 с.л. червено вино
• 1 ч.л. лют червен пипер
• 50 мл сос за месо
• суха чубрица, сол, черен пипер
• олио за мазане на грила

Начин на приготвяне:

Отцеждаме фасула от течността и му махаме люспите. Нарязваме маслините на парченца. Обелваме чушките и също ги наситняваме. Смесваме зеленчуците и ги подправяме с оцета, зехтина, сол и черен пипер. Правим от тях “канапета” за кебапчетата.

Изстискваме месото от наденицата и прибавяме в него настъргания лук и наситнения чесън. Подправяме със сол, черен пипер, лют червен пипер, чубрицата или счукан кимион и наливаме виното и затопления сос за месо или малко топла водичка. Хубаво измесваме. Оставяме каймата да престои около 1-2 часа, за да поеме аромата на подправките.

Намазваме горещата скара с олио. С мокри ръце оформяме от каймата продълговати кебапчета и печем 8-10 мин като непрекъснато ги обръщаме. Сервираме ги топли върху зеленчуковото “канапе”.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало