Продукти: (за 4 порции)
• 500г телешко филе
• 1 голяма зелена чушка
• 12 големи гъби
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1 ч.л. зехтин
• 2 ч.л. горчица
• 1 ч.л. захар
• риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушката на парчета, а месото - на кубчета.
Смесваме подправките в дълбока купа с няколко лъжици вода и овалваме в получената смес парченцата месо, нарязаните чушки и гъбите, както са цели. Нанизваме ги на метални шишове.
Печем на скара около 12-15 мин. Посоляваме шишчетата на вкус, докато са още топли.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...