Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г обезкостено овнешко месо
• 4 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета.
Нарязваме лука на едро, заливаме го с 1 л студена вода и го варим 30 мин на умерен огън. След това прецеждаме водата и слагаме в нея нарязаното месо, солта и черния пипер. Оставяме месото да престои 2 часа, след което го отцеждаме и го нанизваме на шишове.
Печем го на жарава. След 5-6 мин го посипваме с брашно и продължаваме да печем. Готовия кебап поръсваме с канела и сол на вкус.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...