Кулинарни рецепти » Куш-кебап

 Куш-кебап

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г обезкостено овнешко месо
• 4 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета.

Нарязваме лука на едро, заливаме го с 1 л студена вода и го варим 30 мин на умерен огън. След това прецеждаме водата и слагаме в нея нарязаното месо, солта и черния пипер. Оставяме месото да престои 2 часа, след което го отцеждаме и го нанизваме на шишове.

Печем го на жарава. След 5-6 мин го посипваме с брашно и продължаваме да печем. Готовия кебап поръсваме с канела и сол на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало