Продукти: (за 4 порции)
• 250 г червено зеле
• 3 глави червен лук
• 2 червени ябълки
• 4 свински котлета (по 150-175 г всеки)
• 4 с. л. оцет
• 3 с. л. ситно нарязани магданоз и копър
• 1 с. л. течен мед
• 2 с. л. лимонов сок
• 1 с.л. олио
• 1 скилидка чесън
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето много на тънко, нарязваме на ситно лука и ябълките. От едната страна на котлетите правим нарези във вид на решетка. Смесваме 2 с. л. оцет с магданоза, копъра, меда, 1 с. л. лимонов сок, солта и черния пипер.
Загряваме олиото, сипваме лука и чесъна и запържваме 2 минути. Прибавяме зелето, ябълките, остатъка от лимоновия сок, меда и оцета. Задушаваме сместа 4-5 мин, докато се изпари течността. Сваляме от огъня и оставяме на топло.
Слагаме котлетите на скарата и ги печем 5-6 мин като предварително сме ги полели с приготвената оцетено-медена смес. Сервираме с червеното зеле.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...