Кулинарни рецепти » Свинско месо с червено зеле

 Свинско месо с червено зеле
(Англия)

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г червено зеле
• 3 глави червен лук
• 2 червени ябълки
• 4 свински котлета (по 150-175 г всеки)
• 4 с. л. оцет
• 3 с. л. ситно нарязани магданоз и копър
• 1 с. л. течен мед
• 2 с. л. лимонов сок
• 1 с.л. олио
• 1 скилидка чесън
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето много на тънко, нарязваме на ситно лука и ябълките. От едната страна на котлетите правим нарези във вид на решетка. Смесваме 2 с. л. оцет с магданоза, копъра, меда, 1 с. л. лимонов сок, солта и черния пипер.

Загряваме олиото, сипваме лука и чесъна и запържваме 2 минути. Прибавяме зелето, ябълките, остатъка от лимоновия сок, меда и оцета. Задушаваме сместа 4-5 мин, докато се изпари течността. Сваляме от огъня и оставяме на топло.

Слагаме котлетите на скарата и ги печем 5-6 мин като предварително сме ги полели с приготвената оцетено-медена смес. Сервираме с червеното зеле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало